۷ خرداد ۱۳۸۴، ۱۱:۰۸

در مجله Nature عنوان شد :

پيشرفت گروه دانشمندان علوم اعصاب شناختي ايران بي سابقه است

مجله طبيعت (nature) يكي از معروفترين مجلات دنيا در ماه مه سال 2005 مطالبي در مورد گروه دانشمندان علوم اعصاب شناختي ايران كه سرپرستي آنان را دكتر حسين استكي به عهده دارد به چاپ رساند.

به گزارش گروه حوزه و دانشگاه "مهر"، در اين مجله آمده است : چنين پيشرفتي در تاريخچه اخير ايران در طول چند سال گذشته و در دوران جنگ ايران و عراق و با وجود تحريم هاي آمريكا در تمام زمينه ها بي سابقه بوده است.

دكتر حسين استكي در سال 1999 از ژاپن بازگشت. در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي فعاليت خود را آغاز كرد. پس از آن موسسه مطالعات در فيزيك تنوري و رياضيات (IPM) از دكتر استكي دعوت كرد تا تعدادي پروژه را در موسسه انجام دهد. جايي كه او و گروه نيلوفر، گروهي كه با هم پيمان بسته بودند تا عمرشان را وقت مطالعه، روي مغز و ذهن كنند، با هم آشنا شدند.

دكتر حسين استكي مي گويد: هنگامي كه به دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي آمدم اين دانشجويان مشتاق را ديدم و گرد هم آمديم و به طور طبيعي به هم قلاب شديم.

استكي اين گروه علاقمند را دعوت كرد تا به پروژه او ملحق شوند و براي افراد علاقه مند كه در ايران بدون مشاور بودند مراحل كاري ارايه كرد. حتي با وجود چنين پرسنل پرشوري براي استكي كار بر روي تحقيقش دشوار بود. او مي خواست كاري را كه در ژاپن انجام مي داد دنبال كند و مي خواست بداند چگونه ميمونها اشيا را در سيستم بينايي خود طبقه بندي مي كنند و چهره ها را به خاطر مي آورند. در واقع هدف بررسي مكانسيم هاي عصبي شناخت در سيستم بينايي است. گروه تحقيقاتي مغز و علوم شناختي در ابتدا با همكاري مركز تحقيقاتي Riken  ژاپن و ارسال تجهيزات از اين مركز راه اندازي شد.

اكنون دكتر استكي رياست دانشكده IPM در علوم اعصاب شناختي را به عهده دارد و 12 دانشجو در دوره دكتري تحت آموزش او هستند كه بسياري از آنان از افراد گروه نيلوفر هستند.

بازديد كنندگان از ايران اندك بودند با اين حال دكتر استكي از تعدادي دانشمند خارجي دعوت بعمل آورد. كاواناف اولين فردي بود كه از آزمايشگاه دكتر استكي در سال 2002بازديد كرد. برنامه ديدار از آزمايشگاه به زودي پايان گرفت و كاواناف با ازدحام دانشجوياني كه او را دوره كرده بودند و با ايشان بحث هايي در سطح بالا داشتند روبرو شد.

كاواناف مي گويد: آنان شور و اشتياق، خلاقيت و نو آوري و شور علمي بالايي دارند كه قابل مقايسه با ساير گروه هاي علمي جهان و يا حتي بالاتر از گروه هايي است كه من تاكنون ديده ام.

نانسي كاتويشر، كه در زمينه مكانيسم هاي سيستم بينايي در موسسه ماساچوست تبحر دارد از لابراتوار دكتر استكي بازديد كرد.

او مي گويد: هنگامي كه فهميدم آنان چه فعاليتي مي كنند گريه ام گرفت. به ويژه دانشجويان زن كه به اندازه مردان شور و اشتياق داشتند.

شور و اشتياق و خلاقيت و سطح علمي بالاي گروه تحقيقاتي دكتر استكي دانشمندان جهان را به شدت تحت تاثير قرار داد و زمينه براي همكاري با گروه تحقيقاتي دكتر استكي هموارشد و اكنون اين گروه چندين آزمايشگاه تحقيقاتي فعال دارند و با برخي از مراكز تحقيقاتي مشابه در خارج از كشور همكاري مي كند.

کد خبر 187624

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha